Mainos

Espanjan Melillassa jälleen maahanpyrkijöitä

Poliisi on estänyt tänään uusien maahanpyrkijöiden pääsyn Espanjan Melillaan.

Espanjan ja Marokon poliisit estivät tänään noin tuhannen maahanpyrkijän pääsyn Espanjalle kuuluvalle Melillan erityisalueelle Marokossa. Rajanylitysyritys sattui keskiviikkoyönä vain vähän sen jälkeen, kun Espanja oli varoittanut ryhtyvänsä karkottamaan maahanpyrkijöitä takaisin Marokkoon.

Suuri joukko poliiseja ja sotilaita oli asemissa kummallakin puolella 11 kilometrin mittaista rajaa. He käyttivät kumiluoteja ja kaasupommeja torjuakseen maahanpyrkijöiden yritykset. Tukenaan poliiseilla ja sotilailla oli kaksi helikopteria.

Kansalaisjärjestö Prodeinin mukaan vain kuusi ihmistä pääsi rajan yli.

Viime päivinä afrikkalaiset maahanpyrkijät ovat useita kertoja yrittäneet tunkeutua Melillaan tai Ceutaan, joka on Espanjan toinen erityisalue Marokossa. Erityisalueet ovat EU:n ainoita maarajoja Afrikan kanssa.

Espanjan varapääministeri Maria Teresa Fernandez de la Vega varoitti keskiviikkona, että Espanja saattaa ryhtyä torstaina käännyttämään joitakin laittomia maahanpyrkijöitä takaisin.

- Lähipäivinä pyrimme ottamaan käyttöön Espanja ja Marokon vuonna 1992 solmiman sopimuksen maahanmuuton valvonnasta. Sopimusta ei ole aiemmin käytetty, varapääministeri sanoi.

Sopimuksen nojalla Marokko suostuu ottamaan takaisin maahanpyrkijät, jotka ovat laittomasti tunkeutuneet Marokosta Espanjan puolelle.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.