Mainos

Espanjan lomaosakehuijausten pääepäilty kiinni

Yksi Espanjan lomaosakehuijausten pääepäillyistä on saatu kiinni. Brittiläismies on luovutettu Suomeen, ja hänet on vangittu. Mies on yksi lomaosakekauppaa tehneen yhtiön neljästä pääomistajasta.

Yhtiö kauppasi Etelä-Espanjassa erimaalaisille turisteille klubijäsenyyksiä ja kiinteitä lomaosakkeita. Firman palveluksessa on ollut myös suomalaisia, jotka kävivät kauppaa suomalaisturistien kanssa. Yrityksen palveluksessa oli satakunta työntekijää. Toiminta oli järjestetty kansallisuuksien mukaisille linjoille, ja ajatuksena oli, että eri maista tulleet myyjät kaupittelevat jäsenyyksiä ja osakkeita maanmiehilleen.

Turisteja houkuteltiin sijoittamaan rahojaan muun muassa pysäyttämällä heidät kadulla ja kertomalla osakkeista. Yhtiön suomalaistyöntekijöitä on ollut syytettyjen penkillä Vantaan ja Helsingin käräjäoikeuksissa. Osa heistä on tuomittu petoksista.

Vantaan tuomio on viety hoviin, ja sitä aletaan puida huomenna. Hiljattain vangitun pääepäillyn ohella poliisi on myös yhtiön erään johtoportaan jäsenen jäljillä. Nainen on vangittu poissaolevana. Kihlakunnansyyttäjä Harri Tiesmaan mukaan tilanne elää koko ajan: asianomistajia tipahtelee lisää ja epäiltyjä saadaan kiinni. Jutun lopullinen päätös on siis vielä pitkässä kuusessa.

Lomaosakekauppiaat huiputtivat yli pariasataa suomalaista vuosina 1997-1999. Suomalaisilta onnistuttiin huijaamaan yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.