Mainos

Espanjan kuningas Chavezille: Turpa kiinni!

Juan Carlos I hermostui Venezuelan presidentin Espanjan entistä pääministeriä herjaaviin puheisiin.

Chilen Santiagossa järjestetty huippukokous on päättynyt kiihkeissä tunnelmissa. Espanjan kuningas Juan Carlos I hermostui Venezuelan presidentin Hugo Chávezin puheista niin, että käski häntä huutaen "tukkimaan turpansa".

Kokous keräsi 17:ttä kertaa yhteen espanjan- ja portugalinkielisten maiden valtionjohtajia Euroopasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Chávez suututti Espanjan edustajat jo perjantaina kutsumalla maan entistä konservatiivipääministeriä José-María Aznaria fasistiksi.

Espanjan nykyinen sosialistipääministeri José-Luis Rodríguez Zapatero vastasi Chavezille alun perin kohteliaasti huomauttaen, että demokraattisren hallitusten välillä keskinäinen kunnioitus on ensiarvoisen tärkeää.

Chávez ei kuitenkaan ottanut neuvoa onkeensa vaan toisteli fasistisyytöksiään eilen. Hän yritti jopa keskeyttää Zapateron loppupuheenvuoron, mutta tällöin kuningas Juan Carlos menetti hermonsa.

Hugo Chavez

- Turpa kiinni, kuningas karjaisi ja osoitti Chávezia sormellaan.

Jälkikäteen Chávez pilkkasi toimittajille malttinsa menettänyttä monarkkia.

- Huonoon valoon joutui se, joka ei hillinnyt itseään, joka käski meitä tukkimaan suumme kuin olisimme 1600- tai 1700-luvun alamaisia, hän ivasi.

Muuten kokous sujui suurilta osin ystävällisessä hengessä. Siihen osallistuneet valtionjohtajat olivat lähes kaikki vasemmistolaisia.

Kuninkaan ja Chávezin yhteenoton lisäksi ilmapiiriä heikensi Argentiinan ja Uruguayn välien kiristyminen Metsä-Botnian sellutehtaan saaman käynnistysluvan vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.