Mainos

Espanjan konservatiivit vaativat avio-oikeuden kaventamista

Kansanpuolueen mielestä kesällä hyväksytty homo- ja lesboliitot salliva laki on perustuslain vastainen "vakava, jopa historiallinen erehdys".

Espanjan konservatiivit ovat tehneet valituksen hiljattain hyväksytystä laista, joka sallii samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Espanjan suurin oppositiopuolue, konservatiivinen kansanpuolue Partido Popular (PP) katsoo, että homo- ja lesboliittojen salliminen on ristiriidassa maan perustuslain kanssa. PP:n mukaan laki rikkoo seitsemää perustuslain kohtaa ja vaatii siksi sen kumoamista.

Puolueen mukaan laki ei kunnioita peruslain määritelmää avioliitosta miehen ja naisen liittona, eikä se myöskään noudata perheen turvaamisesta laissa annettuja takeita. PP kuvaa lainsäädännön muutosta "vakavaksi, jopa historialliseksi erehdykseksi".

Puolue sanoo lausunnossaan, ettei se vastusta homojen ja lesbojen oikeuksien laajentamista.

Espanjassa viime kesäkuussa hyväksytty laki antoi homo- ja lesbopareille paitsi avio- myös adoptio-oikeuden. Espanja salli homoliitot neljäntenä maana maailmassa Hollannin, Belgian ja Kanadan jälkeen. Avioliiton on tähän mennessä solminut 30 paria ja vireillä on yli 300 hakemusta.

Katolinen kirkko on vastustanut jyrkästi homoliittojen sallimista. Noin 90 prosenttia espanjalaista kuuluu katoliseen kirkkoon. Homoliittoja kannattaa kuitenkin kyselyjen mukaan arviolta 70 prosenttia kansasta.

(MTV3-El Mundo-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.