Mainos

Espanjan hoviin tyttövauva

Kruuninprinsessa Letizian ja kruununprinssi Felipen esikoinen on Espanjan kruununperimysjärjestyksessä toisena isänsä jälkeen. Maan hallitus pohtii perustuslain muuttamista.

Espanjan kruununprinsessa Letizia on synnyttänyt tyttövauvan. Espanjan kuningashuoneen mukaan Letizian ja kruununprinssi Felipe de Bourbonin lapsi syntyi yksityisellä äitiysklinikalla aamuyöllä.

Tyttövauvan nimeksi ilmoitettiin Leonor. Sekä äiti että tytär voivat hyvin, vaikka vauva syntyikin noin kaksi viikkoa etuajassa, kertovat kuningasperhettä lähellä olevat lähteet. Prinssi Felipe oli vaimonsa mukana synnytyslaitoksella ja tiettävästi myös synnytyksessä.

- Tämä on kaunein asia, joka ihmisen elämässä tapahtuu, Felipe iloitsi.

Prinsessa Letizia ja prinssi Felipe avioituivat viime vuoden toukokuussa.

Leonorista kuningatar?

Parin esikoinen on Espanjan kruununperimysjärjestyksessä toisena isänsä jälkeen. Jos perheeseen syntyy myöhemmin poika, hänestä tulee kruununperillinen. Perustuslain mukaan hallitsijan tytär perii kruunun vain, jos hänelle ei synny myöhemmin veljeä.

Kruununprinssi Felipellä itsellään on kaksi vanhempaa sisarta. Espanjan sosialistihallitus on kertonut harkitsevansa muutosta lakiin. Muutos on mutkikas, sillä se vaatii kansanäänestyksen järjestämistä asiasta. Mielipidetiedustelujen mukaan suurin osa espanjalaisista tukee kuitenkin perustuslakimuutosta.

Jos mahdollista uutta perustuslakia noudatettaisiin takautuvasti, Felipe voisi teoriassa menettää kruunun vanhimmalle sisarelleen. Mikäli Leonor joskus päätyisi valtaistuimelle, hänestä tulisi ensimmäinen Espanjan kuningatar sitten 1833-1868 hallinneen Isabella II:n.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.