Mainos

Espanjan hallitus pyytää korkeinta oikeutta kieltämään Batasunan

Espanjan hallitus päätti tänään kokouksessaan pyytää maan korkeinta oikeutta kieltämään baskipuolue Batasunan, kertoi maan ensimmäinen varapresidentti Mariano Rajoy.

Maan parlamentin selkeä enemmistö antoi maanantaina tukensa hallituksen esitykselle kieltää Batasunan toiminta. Parlamentin päätös tarvitsee kuitenkin vielä korkeimman oikeuden hyväksynnän. Espanjan oikeuslaitos puolestaan määräsi maanantaina Batasunalle kolmen vuoden toimintakiellon sen Eta-yhteyksien vuoksi.

Batasuna ei ole tuominnut Etan pommi-iskuja, ja oikeus katsoi tämän olevan riittävä peruste puolueen kieltämiselle. Batasuna taas ilmoitti tänään valittavansa oikeuden päätöksestä. Puolueen asianajaja Jone Goirizelaia ei kertonut, millä perusteilla Batasuna yrittää saada tuomion kumottua. Batasuna on myös uhannut valittaa kiellosta Strasbourgin ihmisoikeustuomioistuimeen. Espanjassa on kieltopäätösten jälkeen suljettu jo useita Batasunan toimistoja. Maassa on myös puhjennut monin paikoin väkivaltaisuuksia kiellon takia.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.