Mainos

Espanjalaistoimittaja Suomesta: Koulutusjärjestelmä on erinomainen, kuten myös itsemurhat

Espanjalainen La Sexta-kanava esitti sunnuntaina Suomen koulutusjärjestelmää koskevan ohjelman.

Suositussa Salvados-reportaasiohjelmassa toimittaja Jordi Èvole vieraili muun muassa Käpylän koulussa ja esitti kysymyksen, miksei espanjalaiskouluissa voitaisi ottaa suomalaiskouluista mallia. Ohjelmassa esiteltiin suomalaisen peruskoulun erikoisuuksia, kuten ilmaista kouluruokailua, välitunteja sekä ihmeteltiin alhaista keskeyttämisprosenttia.

Ohjelmaa seurasi sunnuntaina yli 5 miljoonaa espanjalaista. Seuraajien joukossa oli myös suosittu tv-toimittaja Ana Rosa Quintana, johon ohjelma ei kuitenkaan ollut tehnyt kovin suurta vaikutusta. Ohjelman jälkeen Quintana julkaisi twitter-tilillään viestin:

– Suomen koulutusjärjestelmä on erinomainen. Samoin kuin pakkanen, itsemurhat ja se, ettei terassilla voi nauttia oluesta ja tapaksista?

Toimittajan twiitti keräsi nopeasti satoja vastauksia. Rosa Quintanalta tiedusteltiin muun muassa, pitääkö hän olutta ja tapaksia koulutusta tärkeämpänä. Eräs kommentoija oli myös liittänyt vastaukseensa kuvan kymmenistä oluttuopeista ja kirjoittanut kuvaan tekstin :

– Ana Rosan viimeisen vuoden toimittajaopinnot.

Toimittaja itse totesi, että viestin ironinen luonne oli monelta jäänyt huomaamatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.