Mainos

Espanjalaiskylä sai tarpeekseen: Tomatinaan ei enää pääse ilmaiseksi

Buñolin kaupungin Tomatina-festivaaleilla heitettiin tänäkin vuonna kaduille noin 130 000 kiloa tomaatteja. Vuodesta 1945 pidetty festivaali oli ensimmäistä kertaa maksullinen, sillä kaupunki halusi välttää aiempien vuosien väenpaljouden.

– Noin kymmeneen vuoteen emme ole pystyneet kontrolloimaan Tomatinaa, koska emme tiedä kuinka paljon ihmisiä tulee, ja massatapahtumassa meno voi käydä holtittomaksi, sanoo Buñolin pormestari Joaquín MasmanoEl Pais -lehdessä.

Esimerkiksi viime vuonna 5 000 asukkaan kaupunkiin tunki noin 50 000 tomaatinheittelijää.

Tänä vuonna Buñolin kaupungissa pidettyyn juhlaan osallistui 20 000 henkilöä. Lipun maksaneita ei-kaupunkilaisia oli mukana 15 000. Halvimmat liput maksoivat kymmenen euroa ja kalleimmat 750 euroa. 750 euroa pulittaneet pääsivät rekkojen kyytiin heittelemään tomaatteja muiden päälle.

Masmano sanoo festivaalin kasvaneen viime vuosina liian isoksi ja kalliiksi. Festivaalin järjestäminen maksaa noin 140 000 euroa per kerta.

– Myymme lippuja taloudellisista syistä, mutta myös uskottavuutemme säilyttämiseksi. Aiempina vuosina täällä on ollut paljon ihmisiä, jotka eivät ole edes saaneet tomaattia käteensä. Ja jos joku tulee Yhdysvalloista asti, eikä pääse juhlintaan kunnolla mukaan, on se meille huonoa mainosta, sanoo Masmano.

Eilen pidettyyn Tomatinaan osallistui enemmän ulkomaalaisia kuin espanjalaisia. Eniten tomaatinheittelijöitä tuli Australiasta, Japanista ja Britanniasta.

Tomatina sai alkunsa vuoden 1945 juhlakulkueesta, jossa syntynyt riita äityi lopulta tomaatinheittelyksi.

(MTV3 - AFP - EPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.