Mainos

Espanjalaiset äänestäjät ratkaisevat ensi vuoden vaalit USA:ssa?

Yhdysvalloissa espanjakieliset äänestäjät saattavat nousta jopa ratkaisevaan asemaan ensi vuoden presidentinvaaleissa. Espanjankielisiä on viimeisimmän väestönlaskennan mukaan 38,8 miljoonaa - eli jo enemmän kuin afroamerikkalaisia. Nopeinta latinojen väestönkasvu on tällä hetkellä Georgian osavaltiossa.

Espanjan lippu

Matkahuolto Atlantan laitakaupungilla ottaa vastaan ainakin kuusi bussia Meksikosta päivässä. Osa jatkaa matkaansa vielä.

- Tulin, koska tykkään jalka- ja pesäpallosta taidan myös ostaa pakettiauton ja viedä sen Meksikoon, sanoo Victor jokasai kahden päivän bussimatkasta jo tarpeekseen. Hän saapui turistibussilla, mutta ei aio enää palata sellaisella.

Linja- auton kuljettaja myöntää suoraan, että seuramatkailulla hänen yrityksensä ei ole rikastunut.

- He tulevat töihin Yhdysvaltoihin,eivät he turisteja ole. He etsivät töitä rakennuksilta, monet ovat katonkorjaajia ja muita talonrakentajia. Siksi he tulevat Atlantaan, kertoo linja-auton kuljettaja.

Afroamerikkalaisia on Atlantassa vielä enemmän, mutta ei välttämättä enää kauan. Espanjankielinen väestö muuttaa coca-cola - ja CNN-kaupungin ilmettä. Buford Higwaylla englanninkielistä palvelua saa jo etsiä

-. Työskentelen sellaisille, jotka tarvitsevat espanjankielistä palvelua. Voin myös ottaa englantia puhuvia asiakkaita, mutta en voi viedä heitä kauas, kertoo taksinkuljettaja.

Espanjankielinen väestö kasvaa niin nopeasti, että heistä on tullut elintärkeitä myös poliitikoille. Niin täällä Georgiassa kuin koko Yhdysvalloissa. - ensi vuoden presidentinvaaleissa espanjankielisistä on tulossa keskeinen vaaliteema"

Lapsensa Yhdysvalloissa saaneet Gonzalesit ovat tyytyväisiä nykymenoon. Norma Gonzales sanoo pitävänsä Bushista.Bushin ansioksi luetaan Atlantassa se, että väliaikaisiin töihin Yhdysvaltoihin pääsee nyt helpommin. Se on jo paljon monille. Mutta miljoonat espanjankieliset odottavat uusien vaalien lähestyessä, että Bush lunastaisi lupauksensa - eli ratkaisisi laittoman maahanmuuton ongelman.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.