Espanjalainen viinimestari: Suomalaiset etuoikeutettuja viininjuojia

Espanjalaisen viintalo Torresin johtaja Miguel Torres Junior kehuu Suomen viinivalikoimaa ja kannustaa suomalaisia nauttimaan juomista eurooppalaiseen tapaan.

Espanjalaisella Torresin viiniperheellä on monisatavuotinen historia, ja Suomeen ensimmäiset Torres-viinit rantautuivat jo 40 vuotta sitten. Perheyrityksen johtaja Miguel Torres Junior piipahti Suomessa toukokuussa, ja kehuu, että suomalaiset ovat petranneet viinitietämystään huimasti.

– Aina sanotaan, että viini luo ystävyyssuhteita ja meillä on paljon hyvien viinien ystäviä Suomessa. Nautimme yhdessä viinistä, Miguel Torres kiteyttää.

Viinimestari iloitsee siitä, että suomalaisilla on erityislaatuinen mahdollisuus maistaa ulkomaisia viinejä. Tarjonnasta ei ole pulaa, toisin kuin suurimmissa eurooppalaisissa viinintuottajamaissa, jotka nojaavat paljon paikalliseen tuotantoon.

– Monet suomalaiset tietävät paljon viineistä, sillä täällä on niin laajat valikoimat saatavilla kaikkialta maailmasta. Espanjassa tai Italiassa on hyvin yleistä, että tarjolla on ainoastaan paikallisia juomia, hän summaa.

Suomalaiset juomatavat eroavat kuitenkin etelä-eurooppalaisista. Mutkattoman ruokajuomakulttuurin sijaan Suomessa saatetaan humalahakuisesti kulauttaa kerralla kokonainen pullo alas. Varsinkin piknik-kauden käynnistyessä eväskoriin saatetaan napata mukaan pullo jos toinenkin.

– Kaikki viiniä rakastavat kyllä osaavat kunnioittaa juomaa ja nauttia sitä yhdestä kahteen lasillista kerralla. Ylilyönnit eivät tietenkään ole hyväksi, Miguel toppuuttelee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja