Mainos

Espanja taistelee talouskriisiä vastaan uusilla säästöillä

Espanjan hallitus esittelee tänään suuntaviivoja uusista säästöistä.

Hallituksen kova tavoite on kutistaa Espanjan julkisen talouden alijäämää tänä vuonna yli kolmanneksella eli 5,3 prosenttiin kansantuotteesta.

Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan 20 - 30 miljardin euron uusia säästötoimia. Aiemmin tänä vuonna on jo ilmoitettu lähes yhdeksän miljardin menoleikkauksista.

Espanjalaisten vyötä kiristetään myös yli kuuden miljardin veronkorotuksilla.

Monet asiantuntijat pelkäävät maan talouden joutuvan syöksykierteeseen. Säästöt supistavat taloutta entisestään, mikä vuorostaan lisää tarvittavien säästöjen määrää.

Epäluuloja kuvastaa se, että Espanjan lainankorot nousivat eilen korkeimmilleen sitten tammikuun.

Espanja on toistaiseksi sinnitellyt talousvaikeuksiensa kanssa turvautumatta EU:n kriisipaketteihin. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan lisäapu olisi kuitenkin tarpeen vielä tämän vuoden aikana.

Espanja on EU:n neljänneksi suurin talous, joten sen tarvitsemat tukitoimet olisivat aivan eri mittaluokkaa kuin aiemmin Kreikassa, Irlannissa ja Portugalissa.

Säästöt ja heikennykset työsuhdeturvaan ovat jo koetelleet espanjalaisten kärsivällisyyttä. Eilen maassa järjestettiin yleislakko ja suuria mielenosoituksia hallituksen toimia vastaan.

(MTV3 - STT - Reuters - El País)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.