Mainos

Espanja parantaa ihmisapinoiden oikeuksia?

Päätös velvoittaisi maata myös auttamaan uhanalaisia populaatioita myös Afrikassa ja Aasiassa.

Espanjasta saattaa tulla ensimmäinen valtio, joka takaa oikeuden elämään ja vapauteen myös eläimille. Maan parlamentti aikoo esittää hallitukselle, että Espanja osallistuisi niin sanottuun ihmisapinaprojektiin.

Se tarkoittaa, että Espanja hyväksyisi ihmisapinat "ihmisten kanssa tasa-arvoiseksi osaksi yhteiskuntaa" ja myöntäisi niille oikeuden elämään vapaana ja ilman kidutusta. Asiasta oli tarkoitus päättää tällä viikolla, mutta äänestys siirrettiin tiukan asialistan takia parlamentin syyskuiseen istuntoon.

Suunnitelman puolustajat uskovat ainakin pääministeri Jose Luis Rodrigues Zapateron sosialistipuolueen tukevan aloitetta. Sosialistihallitus on jo osoittanut avoimuutta laillistamalla seksuaalivähemmistöjen avioliitot ja vähentämällä katolisen kirkon valtaa koulutuksessa.

Ihmisapinaprojekti on filosofikaksikko Peter Singerin ja Paola Cavalierin vuonna 1993 aloittama hanke. Heidän mukaansa ihmisapinat, simpanssit, gorillat, orangit ja kääpiösimpanssit, muistuttavat niin paljon ihmistä, että ne ansaitsevat oikeuden elämään.

Espanjassa on ainoastaan muutama sata ihmisapinaa, pääasiassa simpansseja. Päätös kuitenkin velvoittaisi maata auttamaan uhanalaisia populaatioita myös Afrikassa ja Aasiassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.