Mainos

Espanja hyväksyi merkittävän tasa-arvolain

Espanjalaismiehet tienaavat tällä hetkellä keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin naiset. Uuden tasa-arvonlain myötä räikeiden epäkohtien sukupuolten tasa-arvossa toivotaan tasoittuvan.

Espanjassa on hyväksytty laaja tasa-arvolaki. Lain tarkoitus on parantaa naisten asemaa työelämässä ja politiikassa. Miehille laki antaa mahdollisuuden pitää aiempaa pidemmän isyysvapaan.

Laissa säädetään useita sukupuolikiintiöitä. Jokaisen puolueen on jatkossa huolehdittava vaaleissa siitä, että puolueen ehdokkaista 40 prosenttia on naisia. Suurien yrityksen hallituspaikoista niin ikään 40 prosenttia tulee varata naisille. Laki edellyttää myös, että niin ehdokkaista kuin hallituksen jäsenistäkin vähintään 40 prosenttia on miehiä.

Isyysvapaa muuttuu uuden lain myötä 15-päiväiseksi, kun se tähän asti on kestänyt vain kaksi päivää. Isyysvapaata pidennetään vähitellen lisää, ja sen on tarkoitus pidentyä kuukauden mittaiseksi vuoteen 2013 mennessä.

Epätasa-arvo on nyky-Espanjan työelämässä räikeää ja miehet ansaitsevat keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin naiset. Tasa-arvolaki täydentää Espanjassa vuonna 2004 valtaan päässeen sosialistihallituksen uudistussarjaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.