Mainos

Espanja harkitsee helpotuksia 3G-yhtiöille myös ensi vuonna

Espanja aikoo helpottaa myös ensi vuonna kolmannen sukupolven matkapuhelintoimintaan (3G) lähteneiden yhtiöiden toimintaa jatkamalla radiotaajuuksien käytöstä perittävän veron alennusta.

Tiede- ja teknologiaministeri Josep Pique sanoi kansallisen ABC-sanomalehden haastattelussa tänään, että hallitus harkitsee myös mahdollisuuksia palauttaa yhtiöille osan niiden 3G-luvasta maksamista takuista. Harkinnassa on myös lupaan liittyvien investointivaatimusten keventäminen.

-Jo nyt voin paljastaa, että radiotaajuuksien käytöstä perittävä vero pysyy jäädettynä myös ensi vuonna, ministeri sanoi sanomalehdelle.

Veroalennus oli Espanjan hallituksen kädenojennus matkapuhelinyhtiöille, jotka ovat kärsineet pahoista tappioista kaikkialla Euroopassa. Tilannetta ei ole helpottanut se, että seuraavan sukupolven matkapuhelintoimintaan tarvittavia laitteita ei ole saatu markkinoille alkuperäisen aikataulun mukaan.

Espanjan valtio on saamassa tänä vuonna kyseisestä verosta noin 250 miljoonan euron tulot, kun viime vuonna vero tuotti noin 950 miljoonaa euroa. Myös muissa maissa käydään keskustelua 3G-lupiin liittyvien ehtojen höllentämisestä. Eniten luvista maksettiin Saksassa.

Espanja myi toimiluvat monia muita maita halvemmalla. "Menetysten" korvaamiseksi se otti käyttöön radiotaajuuksien verotuksen, jota oli määrä mukauttaa markkinoiden mukaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.