Mainos

Espanja hälytystilassa terrorivaaran vuoksi

Lähes kuukautta Madridin tuhoisan junapommi-iskun jälkeen espanjalaiset ovat tänään varautuneet uusiin iskuihin. Alkamassa on vuoden tärkein juhlapyhä, pääsiäinen.

Terroristien viime viikonvaihteessa räjäyttämästä huoneistosta Madridin eteläisessä Leganesin esikaupungissa on löytynyt asiakirjoja, karttoja ja lisää räjähteitä, joiden avulla olisi helposti voitu tehdä uusia iskuja, kertoivat oikeuslähteet.

Poliisi löysi sanomalehti ABC:n mukaan huoneistosta myös 36 000 euron arvosta rahaa. Poliisi on myös yhä vakuuttuneempi siitä, että seitsemän terroristiepäiltyä sai surmansa heidän räjäytettyään huoneiston poliisin hyökätessä sinne lauantaina. Tähän asti oli puhuttu kuudesta terroristiepäillystä. Kolmen uskotaan paenneen huoneistosta ennen räjähdystä.

Pidätettynä on nyt 17 epäiltyä, ja he muodostavat hallituksen mukaan räjähdyksessä kuolleiden ohella suurimman osan maaliskuun 11. päivän junaiskuun osallistuneista. Vapaalla jalalla on edelleen kaksi osallisuudesta epäiltyä veljestä sekä mies, jota epäillään suhteista al-Qaida-terroriverkostoon.

Toledossa Madridin eteläpuolella pidätettiin tänään marokkolainen mies, jolla uskotaan olevan siteitä syyrialaiseen Basel Ghayouniin. Häntä syytetään murhasta ja terrorismista sekä kuulumisesta terrorijärjestöön.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.