Mainos

Eskon puumerkki Seppo Rädylle

Aleksis Kiven Seuran tunnustuspalkinto Eskon puumerkki on annettu keihäänheittäjä Seppo Rädylle. Monikertainen suurkisojen mitalimies on paitsi tulostensa ennen muuta jukuripäisen luonteensa vuoksi ansainnut Eskon puumerkin, sanovat tunnustuksen antajat.

Seppo Räty on pitkien kaarien, mutta lyhyiden puheiden mies. Eskon puumerkin saajien maineikkaassa joukossa hän on yksi eskomaisimmista.

Aleksis Kiven Seura on vuodesta 1975 palkinnut vuosittain seuran nimikkopäivänä Eskon puumerkki -mitalilla ja siihen liittyvällä lupauskirjalla kansalaisen, joka erityisen näkyvällä tavalla on osoittanut omaavansa Nummisuutarien Eskolle kuuluvia luonteenpiirteitä: aitoa suomalaista sinnikkyyttä ja itsepäisyyttä. Näillä ominaisuuksillaan palkittu on piirtänyt oman puumerkkinsä aikakirjoihin.

Rädyn harjaskankeat lausahdukset oopperasta, Saksan kansasta, oikeasta ruokavaliosta ja niin sanotun asiallisen pukeutumisen pakosta ovat eskomaisia toteamuksia elämän ihmeellisyyksistä. Tämä jukuripäinen Esko on aina tiukasti pitänyt oman linjansa kovin itseriittoisen urheilujohtomme päinvastaisista näkemyksistä huolimatta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.