Esko Kovero roolihahmostaan: "Ismo-parka yritti tsempata"

Salkkarisuosikki Esko Kovero kokee, että roolihahmo Ismo yritti olla hyvä isä, vaikka kaikki ei sujunutkaan kuten piti. Omasta puolestaan hän toivoo, että jokainen päivä olisi isänpäivä.

Salatuista elämistä tunnettu näyttelijä Esko Koveron oma isä on jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen, joten lapsuudessa isänpäivää ei vietetty. Omat lapset ovat jo muuttaneet pois kotoa, mutta vuosien takaiset muistot saavat yhä herkistymään.

– Parhaita isänpäiviä ovat olleet ne, kun omat lapseni ovat jo oppineet piirtämään ja tulleet aamulla tuomaan lahjuksia, laulamaan ja kahvittelemaan sänkyyn. Ne olivat hyviä ja herkkiä hetkiä.

Eskon mielestä isän mallin antaminen jälkikasvulle on yksi isänä olemisen tärkeimpiä tehtäviä.

– En halua kuulostaa patriootilta, mutta on hyvä, että perheessä on isä. Nykyään mennään paljon naimisiin, mutta myös erotaan paljon ja hirveän aikaisessa vaiheessa, jolloin isän malli saattaa jäädä saamatta. On tärkeää, että perheessä on isä ja äiti, ja että perhe on kokonaisuus, hän toteaa.

"Ismo yritti tsempata"

Esko on saanut vuosien varrella kasvatusvinkkejä myös katsojilta, jotka ovat tottuneet näkemään hänet Ismona.

– Etenkin silloin kun lapset olivat pieniä ja heidän kanssaan jossain oli, saattoi vinkkejä tulla. Suomalaisilta on tullut hyviä neuvoja. Välillä saattavat tosin fakta ja fiktio mennä sekaisin, hän toteaa – ihmiset kun usein erehtyvät puhuttelemaan häntä juuri Salkkari-Ismona.

Ismon tie isänä on ollut kivinen. Eskon mukaan roolihahmo kuitenkin yritti parhaansa.

– Lähtökohtahan sarjan alkaessa oli, että Ismo oli leski ja jäi kahden lapsen kanssa kaksin. Ismo-parka kuitenkin yritti tsempata, hankki esimerkiksi kaupan itselleen, jotta voisi olla lähellä lapsiaan. Tuli kuitenkin konflikteja, oli näitä suuntautumisia pojalla ja vielä tyttö kuoli siihen loppuun – ne olivat vaikeita aikoja Ismolle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja