Esko Eerikäinen saattoi äitinsä Kolumbiaan raskain mielin: "Taas kerätään palasia"

Esko Eerikäinen muistelee Scandinavian Hunksien viimeistä kiertuetta 1:54
Esko Eerikäinen muistelee Scandinavian Hunks -tanssiryhmän viimeistä kiertuetta.

Radiojuontaja Esko Eerikäinen saattoi suurten tunteiden vallassa äitinsä toiselle puolelle maapalloa Etelä-Amerikkaan. 

Radiojuontaja Esko Eerikäinen, 50, on sosiaalisessa mediassa jakanut tunnelmia viikon mittaiselta matkaltaan Kolumbiassa. Hän saattoi äitinsä Ana-Libian, 77, Suomesta takaisin vanhaan kotimaahansa. 

10. marraskuuta Eerikäinen on julkaissut Instagramiin yhteiskuvan itsestään ja äidistään. 

– Kyllä se voi mennä moneen kertaan rikki se sydän. Taas kerätään palasia uudelleen ja uudelleen. Ympyrä on suljettu. Mä lähden yksin nyt kotiin, ja mua onneksi odottaa mun oma pieni ihme. Kiitos Kolumbia, Eerikäinen kirjoitti kuvan yhteyteen ja viittasi pienellä ihmeellä luultavasti 14-vuotiaaseen tyttäreensä Victoriaan

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Eerikäinen kertoi Anna-lehden haastattelussa päätöksestä, että hänen äitinsä palaa takaisin Kolumbiaan. 

– Aivoinfarktin jälkeen äiti on sairastunut. Mietin siskoni kanssa, ettei äiti jaksa enää Suomen kylmää ja harmaata talvea. Hänen on parempi päästä synnyinmaahansa, missä on sukulaisia, aurinkoa ja lämpöä, Eerikäinen kertoi Annan haastattelussa.

Matkan alussa Eerikäinen kertoi Instagramissa olleensa tunteiden vallassa. 

– Niin paljon tunteita myllertää sisällä. Tuntuu kuin menisi syvälle jonnekin tunneliin, ja toivon, että valoa alkaa pian näkymään. Tämä matka täytyy taittaa ja sen tuomat asiat kohdata, Eerikäinen kirjotti tuolloin.

Eerikäinen kertoi ennen lentokentälle lähtemistään Instagramin tarinat-osiossa, että hän odottaa taksia pihalla, kun hänen äitinsä katsoo ikkunasta. Hänen tätinsä olivat tulleet saattamaan häntä ulos asti. 

– Tässä mä yritän pitää itseni kasassa. Mutta kyllä tämä tästä. Pääsee kotiin Vicken luo. On tää kyllä elämää, Eerikäinen kertoi liikuttuneena. 

Eerikäinen on puoliksi kolumbialainen, sillä hänen edesmennyt isänsä on kotoisin Suomesta. Radiojuontaja muutti ala-asteikäisenä Kolumbiasta Suomeen. 

 

Lue myös:

    Uusimmat