Mainos

Esko Aho: Soinin pelko ei ole viisauden alku

Suomen entinen pääministeri Esko Aho (kesk) vaatii nykyisiä päättäjiä kantamaan vastuunsa, jotta Suomen talous saadaan kestävään kasvuun tulevina vuosina.

– Nykyisten haasteiden keskellä Soinin pelko tai yleisen mielipiteen mielistely ei ole viisauden alku - ei hallituksessa eikä oppositiossa, Aho kirjoittaa Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla.

– Pitää uskaltaa tehdä asioita, joihin yleinen mielipide suhtautuu epäilevästi, jopa vihamielisesti.

Ahon mielestä nykyiset vaikeudet ja Suomen kilpailukyvyn heikkeneminen eivät suoranaisesti johdu pankkien holtittomasta riskinotosta, euron kriisistä tai huonosta taloudenpidosta vaan "läntisen hyvinvoinnin pitkään jatkuneesta hiipumisesta".

Nykyisin Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa opettava Aho perää Suomelta ja Euroopalta selvää teollista strategiaa, tehokkaampaa informaatiotekniikan soveltamista ja tehoa julkisen sektorin toimintaan.

– Euroopan on luovuttava uskomuksesta, että tehokkuus palvelujen tuottamisessa on uhka sosiaalisuudelle ja inhimillisyydelle. Asiahan on täsmälleen päinvastoin. Verovarojen tehoton käyttö on suurin uhka niille, jotka ovat julkisista palveluista eniten riippuvaisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.