Mainos

Esko Aho: Lipposen Emu-oppi nyt koetuksella

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho katsoo, että eduskunnan suuren valiokunnan Emu-mietintö luo kokonaan uuden asetelman suomalaiseen keskusteluun EU:n talous- ja rahaliitosta.

-Eduskunta tekee selvän pesäeron Lipposen hallituksen kritiikittömään yhden totuuden oppiin ja edellyttää kaikkien vaihtoehtojen pitämistä aidosti avoinna, Aho tulkitsi lauantaina Lahdessa.

Ahon mielestä hallituksen on pakko tarkistaa perusteellisesti Emu-politiikkaansa, jos suuren valiokunnan kannasta tulee koko eduskunnan tahto.
-Suomi ei enää voi esiintyä itsestäänselvänä yhteisvaluuttaan osallistujana, vaan maana, joka vakavasti harkitsee myös ulkopuolelle jäämisen vaihtoehtoa, Aho huomauttaa.

Emuun liittymisen tavasta on Lipposen hallituksen ja kansan tahdon välille on Ahon mukaan revennyt ammottava kuilu. Aho toisi keskustan kannan, jonka mukaan rahaliittoon liittymisestä pitäisi päättää lailla.
-Siinä missä kansalaisten laaja enemmistö vaatii kansanäänestyksen käyttöä, hallitus aikoo viedä asian päätökseen epämääräisellä luottamuslauseäänestyksellä eduskunnassa, Aho arvosteli. EU-asioihin erikoistunut eduskunnan suuri valiokunta antoi perjantaina mietintönsä hallituksen Emu-selonteosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.