Mainos

Esko Aho linnanjuhlista: Elop isänmaallisempi kuin monet kutsutuista

Itsenäisyyspäivän linnanjuhliin on ollut tapana kutsua suuryritysten johtoa Suomesta. Yhden poikkeuksen Tasavallan presidentti kuitenkin teki: Nokian toimitusjohtajalle, kanadalaiselle Stephen Elopille kutsua ei lähtenyt viime eikä tänä vuonna.

Yksi syy voi olla se, että ulkomaalaisista kutsun ovat saaneet vain diplomaatit.

Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho ei suostu paljastamaan, oliko Elop pahoillaan siitä ettei kutsua tullut. Hän kuitenkin korosti MTV3:n Huomenta Suomen Torstaikabinetissa, että asenteensa puolesta Elop olisi juhliin sopinut.

- Kutsuja päättää ketä kutsutaan tai millä periaatteella kutsutaan. Toivon, ettei kukaan tee tästä sitä johtopäätöstä etteikö Stephen Elop olisi Suomen asialla Nokian pääjohtajana. Olen seurannut hänen toimintaansa nyt läheltä toista vuotta ja voin sanoa, että monet meistä linnaankutsutuista jäämme Elopin suhteen kakkoseksi Suomen asialla olemisessa, Aho sanoi.

Esko Ahon mukaan kaiken kaikkiaan asenneilmapiiri ulkomaalaisia kohtaan on Suomessa jossakin määrin huolestuttava.

- Olen törmännyt ulkomailla syntyneisiin nokialaisiin, jotka sanovat, että aina vastaanotto ei ole sellaista kuin sen pitäisi olla. Minusta on hyvä muistaa, että ulkomailta tänne tulleet ovat äärimmäisen tärkeitä ja tervetulleita ja ilman heitä Nokian kaltaiset yritykset ja monet muut yritykset Suomessa eivät pärjää, Aho sanoi.

Katso Esko Ahon haastattelu: (Huomenta Suomi 8.12.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.