Mainos

Esko Aho: Kova paine kouluremonttiin

Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho patistaa suomalaista korkeakoulujärjestelmää uudistumaan, koska nykyopetus vastaa huonosti esimerkiksi Nokian tuleviin tarpeisiin. Aho mainitsee esimerkkinä ohjelmisto-osaamisen, jonka opettamista yliopistoissa pitäisi nyt lisätä voimakkaasti.

- Nokian nykyisenkaltainen menestys ei olisi ollut mahdollista ilman suomalaista koulutusjärjestelmää ja erityisesti yliopistoja, mutta on aivan selvää, että mitä on opetettu ja osattu eilen, niin se ei enää välttämättä riitä tänään ja huomenna se ei missään tapauksessa riitä. Paine muutokseen ja uudistukseen ja nopeaan sellaiseen on kova, Esko Aho sanoo MTV3:n uutisten erikoishaastattelussa.

Ahon mukaan Nokian kannalta oikeisiin asioihin panostaminen varmistaisi paremmin Nokian työpaikkojen säilymisen Suomessa.

- Sisältöosaamisen rakentaminen on yksi suurimpia haasteita, jos katsotaan asioita Nokian näkökulmasta. Se koskee Nokiaa yhtiönä, mutta se koskee tietysti Suomea resurssien suhteen, Aho sanoo.

- Aalto-yliopistossa suunta on oikea, mutta pitää mennä kovalla vauhdilla.

Ahon mielestä yliopistojen pitäisi lisätä yhteistyötä ja työnjakoa. Työnjaolla hän tarkoittaa esimerkiksi tekniikan perusopetuksen ja jatkotutkintojen kuten tohtoriohjelmien keskittämistä.

Aho myös asettaisi ainakin ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille lukukausimaksun, koska "ilmaista ei voi myydä" ja nyt suomalaista koulutusta pitäisi myydä.

Esko Aho kertoo MTV3:n erikoishaastattelussa myös käyneensä uuden toimitusjohtajan Stephen Elopin kanssa jääkiekko-ottelussa. Ylipäätään hän pitää Elopia miltei työhulluna johtajana, joka innostaa joukkoja.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja