Mainos

Esko Aho Harvardiin luennoijaksi

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho kertoi eilen tulevaisuudensuunnitelmistaan. Aho kertoo menevänsä Harvardin yliopistoon Yhdysvaltoihin vierailevaksi luennoitsijaksi.

Aho, Esko

Luennoinnin ohella Aho sanoo osallistuvansa tutkimus- ja kehitystyöhön. Ahon pesti Harvardissa alkaa syyskuussa ja kestää yhden lukukauden. Matkaan hän lähtee perheen kera.

Harvardin yliopisto on Yhdysvaltain vanhin yliopisto; se perustettiin vuonna 1636. Sitä pidetään myös Yhdysvaltain arvostetuimpana opinahjona. Harvardiin pyrkii vuosittain yli 16 000 opiskelijaa, joista pari tuhatta valitaan. Kuusi Yhdysvaltain presidenteistä on valmistunut Harvardista, viimeisimpänä John F. Kennedy.

Aho kertoi suunnitelmistaan illalla Helsingissä. Vaaliväkeään kiitellyt keskustan puheenjohtaja lupaa olla käytettävänä puolueen puheenjohtajaksi jatkossakin, kunhan vain hänen "välivuotensa" hyväksytään. Puolueen varapuheenjohtaja Seppo Kääriäisen mukaan Ahon ilmoituksessa on paljon sulateltavaa ja pohdittavaa niin eduskunnassa kuin keskustapuolueen sisälläkin. Myönteistä kuitenkin on, ettei Aho tehnyt lopullista pesäeroa politiikkaan.

Keskustassa ei innostuttu Ahon haaveista toimia ikään kuin puolueen "konsernijohtajana". Puolueen johdossa arvioitiin eilisillalla, että tilanne on tasan Ahon jatkamisen tai luopumisen puolesta.

Ahon siirtyminen politiikan ulkopuolelle oli myös yksi ennakkoarvailujen vaihtoehdoista. Esillä oli veikkailuja Suomen Pankista Kelan pääjohtajuuteen tai mediavaikuttajaksi ryhtymisestä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.