Mainos

Esitys poliittisista valtiosihteereistä vastatuulessa

Esitys poliittisista valtiosihteereistä on saanut lisää epäilijöitä. Valtioneuvoston kanslia viittaa omassa lausunnossaan mm. toimivaltaongelmiin ja katsoo esityksen edellyttävän monia jatkoselvityksiä.

Valtioneuvoston työn kehittämistä selvittänyt työryhmä esitti marraskuussa, että ministereiden avuksi nimitettäisiin poliittiset valtiosihteerit. Työryhmän ajatuksena oli, että poliittinen valtiosihteeri voisi toimia ministerin poliittisena neuvonantajana ja sijaisena hallituksen neuvotteluissa ja ministerivaliokunnissa.

Valtioneuvoston kanslia varoittaa ehdotuksesta antamassaan lausunnossa, että sijaisuuksista saattaa tulla pysyviä ja poliittiset valtiosihteerit istuvat niissä jatkuvasti, mikä taas vaikuttaisi näiden elinten merkitykseen. Kanslian lausunnossa kiinnitetään huomiota myös siihen, että poliittinen valtiosihteeri ei voisi toimia ministerin sijaisena kaikissa EU:n toimielimissä kuten neuvostossa. Työryhmän ehdotusta poliittisista valtiosihteereistä ovat vierastaneet myös mm. presidentti Martti Ahtisaari ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.)
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.