Mainos

Esitutkinta paljastaa WinCapitan viimeiset päivät

WinCapita hävisi maaliskuussa 2008. Klubin viimeiset vaiheet selviävät poliisin esitutkinta-aineistosta.

Sen mukaan Kailajärvi ja hänen naisapurinsa viettivät ensin loman Tahkovuorella helmi-maaliskuun vaihteessa 2008. Loman jälkeen parivaljakko lähti laivalla Turusta Tukholmaan auto mukanaan. Kailajärvelle matka oli varattu nimellä "Harri Rantanen".

Poliisitutkinnan mukaan Kailajärvi kirjoitti veljelleen kirjeen vain kaksi päivää ennen sivujen sulkeutumista. Kailajärvi paljasti kirjeessä klubin todellisen luonteen. "WinCapita oli kupla, joka paisui", hän totesi. Kailajärvi pyysi myös hävittämään aineistoa. Kuulusteluissa Kailajärvi vakuutti, että hän oli koko ajan pitänyt WinCapitan toimintaa laillisena.

Kirjeen aikoihin klubilaiset olivat jo valittaneet maksuviivästyksistä rahaa välittävälle Moneybookersille. Yrityksen edustaja yritti saada yhteyttä Kailajärveen.

Kailajärvi pyysi sähköpostitse 7. maaliskuuta nettisivujen serverin ylläpitäjää tyhjentämään serverin. Kuulusteluissa hän kertoi, että hän oli deletoinut sivut Saksassa yöpyessään eräässä motellissa naisapurinsa kanssa.

Sivujen sulkeutumisen jälkeen Kailajärvi selitti vielä asiaa tiedustelevalle jäsenelle, että serveri olisi kaatunut ja se saataisiin pystyy vasta joidenkin päivien päästä.

Kailajärvi sanoi eronneensa naisesta Sveitsissä ja lähteneensä sitten omille teilleen. Etsintäkuulutettu Kailajärvi otettiin lopulta kiinni Ruotsista joulukuussa 2008.

Oikeuskäsittely Kailajärven ja naisapurin osalta alkoi tänään Vantaan kärjäoikeudessa. Syytetyt ovat itse kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.