Mainos

Esiopetusuudistusta ei puollettu

Esiopetusuudistus on lykkääntymässä. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta ei puoltanut hanketta.

Uudistus ei valiokunnan mielestä ole kestävällä tavalla rahoitettavissa.

Esiopetusuudistus on yksi olennainen osa koko koululainsäädännön uudistusta. Nyt hallituksen tarkoituksena on viedä kokonaisuudistusesitys eduskuntaan ilman esiopetusuudistusta.

Tarkoituksena oli, että lapsille annettaisiin oikeus vuoden kestävään esiopetukseen ennen oppivelvollisuuden alkamista. Uudistus olisi tullut voimaan syksyllä 1999.

Vasemmistoliiton Sund: Kokoomus riitelee keskenään

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Ralf Sund ihmettelee kädenvääntöä, joka on syntynyt kokoomuksen sisällä lasten esiopetuksesta. Sundin mielestä valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) on suorastaan pörhistynyt tyrmäämään opetusministeri Olli-Pekka Heinosen (kok.) esittämän maksuttoman esiopetuksen.

Sund tulkitsee, että esiopetuksen irrottaminen koululakipaketista on merkki siitä, että kokoomuksen sosiaalinen ulottuvuus supistuu entisestään. Myös päätöksentekojärjestelmä on hänestä hämmästyttävä.

-Ratkaisua on valmisteltu ensin parlamentaarisessa työryhmässä vuosi ja sitten pitkään ministerityöryhmässä. Kaiken vaivan jälkeen hanke pannaan kalkkiviivoilla koipussiin, Sund paheksui tänään kannanotossaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.