Mainos

Esimerkillistä toimintaa! Viisivuotias poika tietää, mikä on paras ase kiusaajia vastaan

Viisivuotias poika joutuu synnynnäisen vammansa vuoksi usein osoittelun ja tuijotuksen kohteeksi. Pikkupoika ei anna tämän lannistaa, vaan vastaa kiusaajilleen esimerkillisellä tavalla – ystävyydellä.

Viisivuotias Ethan Zweig on joutunut koko pienen elämänsä tuijotuksen ja naurun kohteeksi, ja hän tietää syyn tähän varsin hyvin. Ethanilla on synnynnäinen kasvojen halkeama, jonka vuoksi hänen kasvojenpiirteensä poikkeavat huomattavasti tavallisen pikkupojan kasvoista. Pojalle on tähän mennessä tehty jo viisi leikkausta, joiden ansiosta hänen vasen silmänsä onnistuttiin pelastamaan. Leikkauksia tullaan suorittamaan lisää pojan kasvaessa.

Paljon kiusaamista kokeneen pojan äiti Annie kertoo, että hänen poikansa ei ole antanut tämän lannistaa, vaan vastaa yleensä kiusaajilleen ystävyydellä. Poika ei jää sivustakatsojaksi, vaan haluaa tutustua häntä ympäröiviin ihmisiin. 

– Hän haluaa selvitä näistä tilanteista itse, eikä halua apuani. Hän kantaa mukanaan lelua, jota hän esittelee toisille lapsille ottaakseen heihin kontaktia, äiti kertoo.

Äidin mukaan poika esittelee itsensä rohkeasti tuntemattomillekin aikuisille, sillä hän haluaa heidän tuntevan hänet. 

"Hän tekee minut todella ylpeäksi"

Vaikka moni ihminen on ottanut pojan hyvin vastaan vammasta huolimatta, äiti pelkää pojan kouluun lähettämistä.

– En halua, että Ethan joutuu tuntemaan itsensä erilaiseksi ja ulkopuoliseksi. En halua, että vaikeudet vaikuttavat Ethanin persoonallisuuteen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tosiasia on, että vaikeuksia on edessä. Halkeaman vuoksi pojalla on vaikeuksia syömisen ja juomisen kanssa, ja kukaan ei voi tietää, miten tulevat leikkaukset sujuvat. Kaikesta huolimatta totta on myös se, että hän on uskomattoman rohkea poika.

– Hän tekee minut todella ylpeäksi. Hän on lahja. Ethan on tehnyt minusta paremman ihmisen, äiti kertoo.

Video: Myös nämä lapset tietävät, että kavereita ei saa kiusata. 


Lähde: Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.