Esapekka Lappi teki kovan tempun Viron MM-rallin lopussa – kilpakuski murahti: "Ei ollut yhtään hauskaa, pelkkää p****a"

Toyotan Esapekka Lappi onnistui kuin onnistuikin parantelemaan asemiaan Viron MM-rallin loppuhetkillä. Lappi loisti vaikeissa olosuhteissa, kun taas edellä ollut M-Sportin Adrien Fourmaux koki pettymyksen.

Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Lappi oli 20 sekunnin päässä Fourmauxista. Toyotan suomalaiskuski ei paljoa rankkasateesta murehtinut, vaan hän löi pöytään väkevän noteerauksen. Samaan aikaan Fourmaux oli vaikeuksissa.

– Tuo oli varmaan vaikein sorapätkä, mitä olen ikinä ajanut. Auto meinasi lähteä lapasesta varmaan sata kertaa. Mutta selvisimme! Lappi hymähti pätkän maalissa.

Fourmauxin 20 sekunnin kaula kääntyi päälaelleen, kun ranskalainen mateli maaliin. Lappi nousi lopputuloksissa kuudenneksi, kun taas Fourmaux oli seitsemäs.

– Ei ollut yhtään hauskaa noissa olosuhteissa, pelkkää paskaa. Oli todella vaikeaa ajaa tuolla. Lappi teki hyvää työtä, mutta samaan aikaan olen tyytyväinen siihen, miten tämä ralli meni. Ainoastaan viimeinen pätkä jäi harmittamaan, muuten kaikki meni ihan hyvin, Fourmaux mietti.

Fourmaux oli ainut Ford-kuski, joka ylsi kymmenen parhaan joukkoon.

Viron rallin voittoon ajoi Toyotan Kalle Rovanperä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat