Mainos

Esapekka Lapilla tihkaisee monesta suunnasta – "Väärä valinta koko ajan"

1:45

Esapekka Lapin taival Australian rallissa on ollut nihkeää tarpomista, mutta lauantana hän sai tärkeää oppia tulevaisuuden kannalta.

Lapin kisa meni mönkään heti alussa, kun ohjaustehostin hajosi. Ison aikatappion takia Lappi oli tänään ensimmäinen mies radalla ja aurasi ensimmäistä kertaa MM-ralliurallaan tietä muille.

– Tämä päivä on ollut hankala, kun olin ensimmäinen tiellä. Pitoa on ollut vaikea arvioida, koska se muuttuu koko ajan. Rengasvalinnan tekeminen oikein oli yksi tärkeimmistä asioista, ja me olimme ehdottomasti väärällä renkaalla suurimman osan ajasta, mutta siihen oli hyvä syy, koska meillä ei ollut pehmeitä renkaita jäljellä ja haluan säästää uudet Power Stagelle, Lappi sanoi tiedotteessa.

– Kyseessä oli siis taktinen päätös ja myös hyvä oppimahdollisuus, koska pitää vain keskittyä hankkimaan mahdollisimman paljon kokemusta.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli iloinen siitä, että Toyota selvisi ilman suurempia ongelmia, toisin kuin muut tallit.

– Päivä oli erityisen haastava Esapekalle, joka oli ensimmäisenä tiellä, eikä montaa erikoiskoetta ajettu useampaan kertaan, minkä vuoksi hän siivosi irtosoraa. Ei helppoa, mutta hyvä oppi hänelle ja nyt hän on taas pistesijalla, Mäkinen totesi.

Lapin tallikaveri Jari-Matti Latvala lähtee päätöspäivään kakkossijalta. Hän on kisaa johtavaa Thierry Neuvillea 20 sekuntia perässä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.