Mainos

ERTOn Huttula uskoo tupon paluuseen

Toimihenkilöliiton puheenjohtajan mielestä sopimusyhteiskuntaa ei ole syytä romuttaa.

Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Tapio Huttula uskoo, että Suomessa palataan seuraavalla neuvottelukierroksella keskitettyjen tulosopimusten tielle.

- Ennustan, että seuraavalla neuvottelukierroksella tehdään taas jonkinlainen tupo. Ja vahvimmat tupon ajajat löytyvät valtioneuvoston linnasta, isännöi sitä sitten kuka tahansa, Huttula sanoi ERTOn edustajiston syyskokouksessa tänään.

Huttula arvelee, että nyt tehtyjen korkeatasoisten sopimusten jälkeen tupo voi tuntua taas houkuttelevalta myös työnantajapuolella.

- Suomalainen yhteiskunta on ollut tähän saakka ennen kaikkea sopimusyhteiskunta. Sitä ei ole syytä romuttaa. Se voi olla meidän vahvuutemme myös tulevaisuudessa. Tämä on syytä sanoa ääneen tunteita kuohuttaneen työmarkkinakierroksen jälkeen, Huttula arvioi.

Huttulan mukaan työmarkkinoiden rakenteellisia ongelmia voidaan parhaiten ratkaista juuri tupo-mallin avulla.

- Vain tupoilla saadaan aikaan kaikkia aloja koskevia muutoksia ja oikeudenmukaisuutta, Huttula sanoi.

Kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu on Huttulan kanssa eri linjoilla, sillä hän ei usko tupon paluuseen. Vallitun mukaan työnantajapuoli ei halua palata keskitettyihin ratkaisuihin, vaan päinvastoin haluaa siirtää neuvottelut työpaikoille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.