Erotuomari tuli kaapista ulos – jakoi painavan puheenvuoron: "Siksi vihaan jalkapalloa"

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan erotuomari Igor Benevenuto paljasti Globoesportin kanssa tehdyssä podcastissa, että hän on homoseksuaali. 

41-vuotias Benevenuto on toiminut erotuomarina 23 vuoden ajan ja hän on yksi Brasilian merkittävimmistä jalkapallotuomareista. Hän kertoi podcastissa, kuinka hän käytti jalkapallossa vallitsevaa machokulttuuria rakentamaan hahmon piilottaakseen todellisen minänsä.

– Jalkapallo oli miesten laji ja tiesin jo nuorella iällä olevani homoseksuaali. Ei ollut parempaa paikkaa piilottaa seksuaalisuuttani. Olen 41-vuotias ja 23 niistä olen omistanut viheltämiselle. En ole ollut tähän päivään saakka oma itseni. Homoseksuaalit eivät ole tottuneet olemaan itsensä, Benevenuto sanoi.

– Pehmennämme asennettamme, jotta emme petä heteromaailman odotuksia. Olen koko elämäni ajan luopunut siitä, kuka olen, suojellakseni itseäni homofobialta, henkiseltä ja fyysiseltä väkivallalta. Menin yhteen homoseksuaalien vihamielisimmistä ympäristöistä. Siksi sanon, että vihaan jalkapalloa, Benevenuto jatkoi.

Fifa antoi tukensa Benevenutolle.

– Kuten aiemmin on korostettu, Fifa on vahvasti vakuuttunut, että jalkapallo on kaikkia varten. Igorin pyrkimys olla uskollinen itselleen on tärkeä askel jalkapallolle Brasiliassa ja muissa maissa ympäri maailman, Fifa kirjoitti Globoesportille antamassaan lausunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat