Erotiikkapuheluista perusteettomia laskuja

Kun keskusteluseuraa tarjoavaan numeroon soitti, vastaukseksi tuli musiikkia tai puhelu katkesi välittömästi. Puhelusta kuitenkin lähetettiin lasku. Laskussa muistutettiin lisäksi, että maksamatta jätetyt laskut menevät ulosottoon.

Sadat ihmiset ympäri Suomea ovat maksaneet perusteettomia laskuja puheluista, joista he olettivat saavansa puhelinseuraa, mutta eivät saaneet muuta kuin laskun.

Keskusrikospoliisin mukaan soittajat olivat nähneet TV:n keskustelupalstoilla ilmoituksen, jossa nuori nainen halusi keskusteluseuraa. Kyseisellä keskustelupalstalla on mainosviestien julkaiseminen kielletty, eikä ilmoituksessa kerrottu puhelun maksullisuudesta.

Kun numeroon soitti, vastaukseksi tuli musiikkia tai puhelu katkesi välittömästi. Puhelusta kuitenkin lähetettiin lasku, jossa oli maininta, että maksamatta jätetyt laskut menevät ulosottoon. Laskuttava yritys on nimeltään Puhelinpalvelu Musap Oy.

Kymmenet laskun saaneet henkilöt ovat tehneet poliisille rikosilmoituksen petoksen yrityksestä.

Lisäksi ilmoituksia on tehty tapauksista, joissa laskun saanut on pystynyt puhelintietojensa erittelystä osoittamaan, että hänen puhelimestaan ei ole soitettu kyseiseen numeroon. Tällöin laskulle ei ole minkäänlaista perustetta.

Numeroon soittaneille taas ei ole kerrottu etukäteen, että kyseessä on maksullinen numero, joten näitä soittajia on petetty.

Keskusrikospoliisi tutkii Musap Oy:n toimintaa törkeänä petoksena. Jutussa on tällä hetkellä vangittuna yksi henkilö. Tutkinta on keskitetty keskusrikospoliisin Turun yksikköön.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat