Erotiikka-alan ammattilainen: Suomalaisnaiset ovat hyvin rohkeita

Erotiikka ei ole miesten yksinoikeus. Suomalaisnaiset eivät ujostele, kun on seksistä kysymys, erotiikka-alalla työskentelevät paljastavat.

Aika, jolloin erotiikkakauppoihin hiipivät salamyhkäisesti vain aikuisviihdelehtiä ostamaan lähteneet miehet, on historiaa. Nykyään erotiikkamessuilla, -kutsuilla tai -liikkeessä vierailee yhtä lailla kumpikin sukupuoli. Erotiikkakotikutsuja järjestävän Lady Hotlipsin esittelijä Kiqu on huomannut, että moniin muihin maihin verrattuna Suomessa naiset ovat seksin saralla hyvin rohkeita.

– Suomalainen nainen ei tarvitse kuin lasin punaviiniä, niin jo lähtee juttu luistamaan. Joskus ei tarvita edes sitä viiniä, Kiqu naurahtaa.

Lukuisissa suomalaiskodeissa kiertänyt mies tietää, että naiset ovat valmiita kokeilemaan monenlaisia välineitä. Erotiikkakaupan myydyimpiä tuotteita ovat kuitenkin yhä perinteisemmät dildot, liukuvoiteet ja klitoriskiihottimet. Uutuuksia kysellään silti jatkuvasti.

– Naiset haluavat usein tuotteita, joita voi käyttää kumppanin kanssa. Vain anaalipuolen välineet kiinnostavat vähemmän, Kiqu sanoo.

Kiqu muistuttaa, että erotiikan harrastaminen ei katso ikää. Lady Hotlipsin asiakkaiden ikähaitari liikkuu aina nuoresta tytöstä eläkeläisiin saakka.

Naiset löysivät erotiikkatapahtumat

Laaja ikähaitari on nähtävillä myös erotiikkatapahtumissa, jotka kiinnostavat niin vasta täysikäiseksi tulleita tyttöryhmiä kuin eläkeläispariskuntiakin. Turkkusex-tapahtuman tiedottaja Jere Riihinen vahvistaa, että suomalaisnaiset eivät ujostele, kun on kysymys seksistä.

– Kävijämääristämme yli puolet on nykyään naisia. On väärin ajatella, että erotiikkamessut olisi tarkoitettu vain miehille. Olemme pyrkineet vuosi vuodelta siihen, että meillä kävisi enemmän naisia, Riihinen kertoo.

Naisen ja miehen seksuaalisuuden sanotaan olevan erilaista. Kumpaakin sukupuolta kiinnostavan ohjelman löytäminen erotiikkamessuille ei kuitenkaan ole mahdotonta. Siinä missä naisia voi kiinnostaa miesten striptease-ryhmän upeat vartalot, miehiä voi naurattaa ohjelmaan ujutettu huumori.

– Meillä on myös esiintyjiä, joiden esitys on suoranaista taidetta. Esimerkiksi tankotanssija Pantera Blacksmithin esiintyminen on mieletöntä katsottavaa. Tankotanssihan on myös urheilulaji, Riihinen kertoo.

Huomionarvoista on, että erotiikkamessuilla kukaan ei häpeile astua seksivälinemyyjän juttusille tai katsomaan alastomia vartaloita. Erotiikka on tarkoitettu kaikille.

Lue myös:

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja