Mainos

Erotetun varapääministerin puolue lähti Puolan hallituksesta

Presidentti Lech Kaczynski erotti varapääministeri Andrzej Lepperin kaksoisveljensä, pääministeri Jaroslaw Kaczynskin pyynnöstä sen jälkeen, kun Lepperin nimi oli noussut esiin korruptiotutkimuksissa. Tämä on jo toinen kerta, kun presidentti Kaczynski erottaa Lepperin.

Puolassa erotetun varapääministeri Andrzej Lepperin Itsepuolustus-puolue on jättänyt maan hallituksen. Asiasta kertoo uutistoimisto PAP.

Kriisi alkoi, kun Lepper sai lähtöpassit presidentti Lech Kaczynskiltä. Presidentti erotti Lepperin kaksoisveljensä, pääministeri Jaroslaw Kaczynskin pyynnöstä sen jälkeen, kun Lepperin nimi oli noussut esiin korruptiotutkimuksissa.

Pääministeri Kaczynski ilmoitti olevansa valmis ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin, mikäli hänen hallitseva Laki ja oikeus (PiS) -puolueensa menettää Itsepuolustus-puolueen lähdön myötä enemmistönsä hallituksessa. Kaczynski arvioi, että mahdolliset vaalit voitaisiin järjestää vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Lepperin Itsepuolustus-puolue muodosti Puolan huteran koalitiohallituksen PiS:n ja äärioikeistolaisen LPR-puolueen kanssa. SLD-oppositiopuolue ilmoitti antavansa hallitukselle epäluottamuslauseen heti huomenna.

Tämä on jo toinen kerta, kun presidentti Kaczynski erottaa Lepperin. Lepper erotettiin viime syksynä maatalousministerin virasta sen jälkeen, kun hallituksessa oli tullut kiistaa budjettikysymyksistä sekä lisäjoukkojen lähettämisestä Afganistaniin.

Tuolloin Kaczynski joutui kuitenkin ottamaan Lepperin takaisin hallitukseen kolme viikkoa kestäneen poliittisen kriisin lopettamiseksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja