Mainos

Erotetun poliisijohtajan epäillään ajaneen kortitta

Ajokieltoon tuomitun ja virastaan erotetun Helsingin apulaispoliisipäällikkö Erkki Hämäläisen väitetään ajaneen autoa. Hämäläinen kiistää väitteet.

Ajokieltoon tuomitun ja virastaan erotetun Helsingin apulaispoliisipäällikön väitetään ajaneen autoa.

Virastaan erotetun Helsingin apulaispoliisipäällikkö Erkki Hämäläisen väitetään poliisille ilmoitetun ilmiannon perusteella ajaneen autolla vappupäivänä kotinsa lähistöllä Helsingin Taka-Töölössä. Jyväskylän käräjäoikeus oli tuominnut hänet huhtikuussa rattijuopumuksesta suuriin sakkoihin ja syyskuun puoliväliin kestävään ajokieltoon.

Jutun on tutkinut Espoon poliisi, ja tutkintaa on johtanut kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen. Esitutkinta on jo valmistunut, ja Mäkisen mukaan se on nyt menossa Helsingin syyttäjävirastoon harkintaa varten.

Hämäläinen kiistää väitteet


Virastaan irtisanottu apulaispoliisipäällikkö Erkki Hämäläinen pitää väitettä Helsingissä tapahtuneesta kortitta ajosta täysin perättömänä. Hän kertoi STT:lle olleensa vappuna vaimonsa kanssa perinteisellä vappulounaalla Porvoossa. -Matka tehtiin autolla, jota vaimoni ajoi sekä mennessä että tullessa. Saamani selvityksen mukaan väitteen ajamisesta ja tutkintapyynnön on tehnyt naapuritalon parvekkeella vappujuhlia viettänyt seurue, joka on havainnut paluumme kotitalomme pihaan, kertoi Hämäläinen.

Hämäläisten auton tultua kello 16.30:n aikaan kotitalon pihaan hänen on väitetty nousseen ulos autosta kuljettajan puolelta auton pysäyttämisen jälkeen. Hämäläisen mukaan tämä ei pidä paikkaansa. -Seurue on perusteellisesti erehtynyt. Oletan erehtymisen johtuneen muun muassa vappujuhlinnasta, 40 metrin etäisyydestä, pysäköinnistä autojonon taakse ja vasta-auringosta, huomautti Hämäläinen.

Erkki Hämäläinen sanoi haluavansa, että asia selvitetään niin perusteellisesti kuin mahdollista. -Kyse on vaimoni ja minun oikeusturvasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.