Eroottinen tanssija epäiltynä HIV:n levittämisestä

Pirkanmaan poliisi epäilee 27-vuotiaan naisen olleen suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä useiden miesten kanssa, vaikka hänellä on todettu HI-virus. Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 2005–2010.

Rikoksista epäilty nainen on käyttänyt nimeä Rachel.

Tähän mennessä on tutkimuksissa on ilmennyt seitsemän miestä, jotka ovat olleet sukupuoliyhteydessä epäillyn kanssa. Poliisin mukaan epäiltävissä on kuitenkin useampia henkilöitä, joiden henkilöllisyyttä ei ole saatu selvitettyä.

Nyt esiin tulleet tapaukset ovat tapahtuneet Pirkanmaalla. Epäilty nainen on työskennellyt eroottisena tanssijana Jyväskylässä, Lahdessa ja Tampereella.

Poliisi toivoo, että naisen seksikumppanit menevät HIV-testiin, koska he saattavat olla vakavassa vaarassa, jos he tietämättään kantavat virusta. He saattavat näin myös levittää tartuntaa muihin henkilöihin.

Nainen on antanut suostumuksensa kuvansa julkaisemiseen. Nainen on vangittu.

Tiedossa yksi HIV-tartunta

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Heijari kertoo, että poliisin tiedossa on toistaiseksi yksi HIV-tartunta.

Tartunnan saanut mies otti yhteyttä poliisiin helmikuun puolivälissä, jonka jälkeen poliisi alkoi selvitellä myös naisen muita seksikumppaneita. Mahdolliset uhrit ovat poliisin mukaan iältään kolmekymppisiä tai vanhempia.

- Epäilty on myöntänyt teot, siis sen, että tällaisia tapauksia on ollut, Heijari sanoo.

Poliisi kertoo, että nainen on kenialaissyntyinen, hän asuu pysyvästi Suomessa, mutta hänellä ei ole Suomen kansalaisuutta.

Poliisi tutkii tapauksia törkeänä pahoinpitelynä ja törkeän pahoinpitelyn yrityksinä.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 23.2.2010)

KATSO RIKOSKOMISARIO ANTTI HEIJARIN HAASTATTELU

Lue myös:

    Uusimmat