Mainos

Eronnut Shohin kritisoi hallitusta

Venäjän eronnut varapääministeri Aleksandr Shohin sanoi tänään, että häntä haluttiin pelkästään käyttää hyväksi "näyteikkunana länteen", kun hänet otettiin mukaan hallitukseen.

-Ei ollut koskaan tarkoituskaan, että minulla olisi todellista vaikutusvaltaa hallituksen politiikkaan, Shohin sanoi Moskovassa pitämässään lehdistötilaisuudessa. Tänään vahvistui, että myös osakekauppaa valvovan komission johtaja Dmitri Vasiljev on eronnut tehtävästään. Myös Vasiljevin ero oli vastalause sille, että edellisen hallituksen valtiovarainministeri Mihail Zadornov sai jatkaa virassaan. Sekä pääministeri Jevgeni Primakov että duuman kommunistinen puhemies Gennadi Seleznjov arvostelivat Shohinia tämän eroilmoituksen jälkeen. Seleznjov huomautti, ettei poliitikolla ole oikeutta moiseen oikullisuuteen nykytilanteessa.

Shohin vastasi hallituksessa rahapolitiikasta ja suhteista ulkomaisiin lainanantajiin. Shohin sanoi tänään, että hän uskoo Venäjän saavan lainavaroja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä aikaisintaan joulukuun lopussa, kertoi uutistoimisto Reuters. IMF ja Venäjä sopivat 22,6 miljardin dollarin lainapaketista heinäkuussa. Ensimmäinen, 4,8 miljardin dollarin lainaerä maksettiin, mutta syyskuuksi tarkoitettu toinen erä (4,3 mrd dollaria) on pantu jäihin Venäjän talouskaaoksen vuoksi.

Työryhmä neuvottelemaan investoijien kanssa

Primakov perusti tänään työryhmän, jonka tehtävänä on neuvotella investoijien kanssa lyhytaikaisen lainan takaisinmaksusta. Venäjä jäädytti elokuussa obligaatioilla kokoamansa lainan, mistä sekä koti- että ulkomaiset investoijat ovat valittaneet. Ryhmää johtaa perjantaina talousministeriksi nimitetty Andrei Shapovaljants ja siihen kuuluu mm. myös perjantaina nimitetty valtiovarainministeri Mihail Zadornov.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.