Mainos

Eronnut Hyvärinen: Media tukee kantaani

Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtajan paikalta eilen eronnut Pekka Hyvärinen pitää kiinni kannastaan TV2:n lautakasauutisointiin.

- Kun olen seurannut kommentteja JSN:n päätöksestä illalla ja aamulla, minulle on tullut käsitys, että ala ei oikein hyväksy ratkaisua. Luen sen tueksi omalle kannalleni, joka oli hyvin huolellisesti valmistelu. Toivoin, että se olisi saanut vähän asiallisemman kohtelun neuvostossa., Hyvärinen sanoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

JSN antoi eilen Ylelle vapauttavan päätöksen pääministeri Matti Vanhasta (kesk.) ja lautakasajupakkaa koskevasta uutisoinnista. Hyvärinen erosi vastalauseena päätökselle. Hän on jo kolmas JSN:n puheenjohtaja, joka eroaa kesken kauden.

- Paikka on tuulinen ja käsiteltävät kysymykset ovat periaatteellisia vakaumuskysymyksiä. Niissä ehkä joskus tunteet hiukan lämpenevät.

Hyvärinen toteaa edelleen, että Ylellä olisi pitänyt olla asiasta muitakin näyttöjä, esimerkiksi lisälähteitä ja asiakirjoja. Hänen mielestään kyseeessä oli rankka väite pääministeriä vastaan ja se olisi pitänyt todentaa paremmin.

Hyvärinen ei usko, että lähdesuojaa jatkossakaan ruvetaan purkamaan. Hän myös kertoo uskovansa edelleen tiedotusvälineiden itsesääntelyyn.

Julkisuudessa on arvioitu, että JSN on tullut tiensä päähän. Tilalle on ehdotettu esimerkiksi riippumatonta media-asiamiestä.

- Olen seurannut Ruotsin asiamiehen työtä, joka on erinomaista. En ole kuitenkaan huomannut suurta eroa nykyiseen JSN:n toimintaan verrattuna, Hyvärinen toteaa.

Lue myös:

Puhelinhaastattelussa Pekka Hyvärinen (Huomenta Suomi 11.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.