Mainos

Erojuhlien suosio kasvoi Japanissa maanjäristyksen jälkeen

Avioeroja juhlistavien seremonioiden kysyntä on kääntynyt voimakkaaseen kasvuun Japanissa.

Maaliskuun maanjäristys ja sitä seurannut tsunami ovat saaneet onnettomat pariskunnat arvioimaan uudelleen elämäntilanteitansa, tapahtumien järjestäjä uskoo. Kysyntä eroa juhlistavia seremonioita kohtaan on kominkertaistunut.

– Jotkut huomasivat esimerkiksi, että työ on tärkeämpää kuin perhe, mikä auttoi tekemään lopullisen eroratkaisun, sanoo seremonioita järjestävä Hiroki Terai.

Terai kertoo, ettäseremonioihin osallistuu pareja, jotka tahtovat erota sopuisasti. Terai kehitti erojuhlat kaksi vuotta sitten. Hän on todistanut jo 80 erojuhlaa.

Sormukset rikki nuijalla

Eroa juhlistava seremonia 55 000 jeniä eli vajaat 500 euroa. Siihen kuuluu buffet-illallinen sekä rituaali, jossa sormukset rikotaan nuijalla. Eroavat parit pukeutuvat eroasuihin.

Seremoniaan osallistunut Miki Saito kertoo, että maanjäristyksen jälkeen hän huomasi tahtovansa asua lähempänä perhettään. Saiton perhe asuu Koiliis-Japanissa tsunamin runtelemalla alueella.

– Järistyksen jälkeen halu muuttaa takaisin vanhempieni luokse kasvoi.

Vieras Hiroko Tada onnitteli Saitoa ja tämän entistä miestä.

– En olisi uskonut, että näin tapahtuu, koska olin myös heidän häissään. Toisaalta, jos he aikoivat erota, tämä on paras tapa tehdä se, Tada sanoo.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.