Mainos

Eroakirkosta.fi-palvelu: Kirkosta erosi eilen 2600 jäsentä

Eduskunnan tasa-arvoinen avioliitto -äänestys toi mukanaan piikin kirkosta eroamisten tilastoon, kertoo Eroakirkosta-verkkopalvelu.

Välittömästi eduskunnan äänestyksen jälkeen kirkosta eroaminen kiihtyi, ja ensimmäisen tunnin aikana kirkosta erosi noin 140 ihmistä. Eroakirkosta-verkkopalvelun kautta kirkosta erosi eilen yhteensä yli 2 600 ihmistä.

Palvelusta kerrotaan, että tällä kertaa lähes kaikki eronsa syyn ilmoittaneet kertovat syyksi arkkipiispa Kari Mäkisen lausunnot tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajan Petri Karisman mukaan eilisestä lähtien eronneissa on aiempaa enemmän miehiä ja he ovat hieman aiempaa vanhempia. Eroaminen on myös aktiivisempaa maakunnissa kuin etelän suurissa kaupungeissa.

- Kepu-Suomesta erotaan, Karisma tiivisti STT:lle.

Netin kautta voi nykyään myös liittyä kirkkoon. Evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta löytyy lomake, jolla henkilötiedot välittyvät kotikunnan seurakuntaan parin arkipäivän sisällä. Seurakunta ottaa henkilöön tämän jälkeen yhteyttä. Jäsenyys on voimassa vasta kun seurakunta on asian vahvistanut.

Kirkon mukaan viime vuonna kirkosta erosi 58 965 henkilöä ja siihen liittyi 14 653 henkilöä. Kastettuja oli 43 719. Yhteensä evankelis-luterilaiseen kirkon jäsenmäärä oli viime vuonna 4 285 847 henkeä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja