Mainos

Ero ydinvoimakantojen välillä kasvanut

Kymmenessä vuodessa ydinvoimamyönteisyys on kasvanut 12 prosenttiyksikköä. Ero kantojen välillä on nyt suurin koskaan: ydinvoimaa kannattaa liki puolet ja vastustaa joka neljäs.

Vajaa puolet suomalaisista suhtautuu ydinvoimaan myönteisesti ja joka neljäs kielteisesti. Myönteisesti ja kielteisesti suhtautuvien ero ei ole aikaisemmin ollut näin suuri.

Vuonna 1994 ydinvoimaan suhtautui myönteisesti 34 prosenttia ja kielteisesti 35 prosenttia suomalaisista. Nyt ydinvoiman kannattaa 46 prosenttia suomalaisista ja 25 prosenttia on kielteisellä kannalla. Neutraalisti ydinvoimaan suhtautuneiden osuus on pysynyt koko ajan vajaassa kolmasosassa.

Kymmenessä vuodessa ydinvoimaan myönteisesti suhtautuvien osuus on kasvanut näin 12 prosenttiyksikköä ja kielteinen suhtautuminen vähentynyt 10 prosenttiyksikköä. Viime vuosina ydinvoimaan myönteisesti suhtautuvia on ollut enemmän kuin kielteisesti suhtautuvia.

Tulokset ilmenevät Energia-alan Keskusliiton tilaamasta mielipidetutkimuksesta, johon vastasi yli tuhat suomalaista syys-lokakuun vaihteessa.

Myönteisimmin ydinvoimaan suhtautuvat kyselyn mukaan yli 50-vuotiaat miehet, maanviljelijät, korkeakoulututkinnon suorittaneet ja ammattikoulun käyneet.

Ydinvoiman hyväksyy ilmastomuutoksen torjuntakeinona täysin tai pääpiirteissään 43 prosenttia vastaajista. Vajaa kolmannes ei hyväksy ollenkaan ydinvoimaa ilmastomuutoksen torjuntakeinoksi.

Kannatus puolueittain

Suurten puolueiden kannattajista eniten ydinvoimaa tukevat kokoomuksen äänestäjät 71 prosentin osuudella. Sosialidemokraatteja ja keskustaa äänestävien keskuudessa ydinvoiman kannattajia on noin puolet.

Kielteisimmin ydinvoimaan suhtautuvat vihreitä äänestävät, joista 49 prosenttia suhtautuu ydinvoimaan kielteisesti ja 23 prosenttia myönteisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.