Mainos

Erlundille tuomio kotirauhan rikkomisesta

Raaseporin käräjäoikeus on tuominnut kansanedustaja Rainer Erlundin 45 päiväsakkoon kotirauhan rikkomisesta. Sakkoa tuomittiin yhteensä 7 200 markkaa. Sen sijaan syyte alaikäisen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä hylättiin. Syyttäjä vaati Erlundille ehdollista vankeusrangaistusta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä ja sakkoa kotirauhan rikkomisesta. Erlund soitti viime keväänä 15-vuotiaalle hankolaistytölle ja houkutteli tätä muun muassa autoajelulle ja hotelliin. Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua kansanedustajien asemasta muun muassa Erlundin omakohtaisen tilityskirjan takia.

Kansanedustaja Erlund voi jatkaa edustajantyötään normaalisti. Eduskunta voi määräenemmistöpäätöksellä erottaa edustajan, jos tämä on tuomittu tahallisesta rikoksesta ehdolliseen tai ehdottomaan vankeusrangaistukseen. RKP:n eduskuntaryhmä on jo aiemmin erottanut Erlundin jäsenyydestään. Erlund on jatkanut kansanedustajana omana yhden miehen ryhmänään (ryhmä Erlund). RKP:n mukaan sakkotuomion saanut kansanedustaja Rainer Erlund ei voi enää palata puolueen eduskuntaryhmään.
Puheenjohtaja Jan-Erik Enestam sanoo, että Erlund joutuu myös luopumaan muista RKP:n luottamustoimista.

Tarkkaan harkittu päätös

Kantajan asianajaja Tom Sukanen ei pystynyt heti tuoreeltaan sanomaan, aikooko hänen päämiehensä ilmoittaa tyytymättömyytensä Raaseporin käräjäoikeuden päätökseen. Aikaa ilmoituksen jättämiseen on seitsemän päivää.
-En ole vielä ehtinyt olla yhteydessä päämieheeni. Kysymys on lain tulkinnasta. Tämä asia on tarkasti tutkittu. Myös itse oikeuskäsittely oli hyvin tarkka, totesi Sukanen. Myös valtionsyyttäjä Christer Lundström haluaa miettiä valitusmahdollisuutta rauhassa.
-En päätä mahdollisen tyytymättömyyden ilmoittamisesta vielä ainakaan tänään, hän kertoi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.