Mainos

Erkki Tuomioja: Optiot uhkaavat perussolidaarisuutta

Kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja pitää yritysjohtajien optioita uhkana perussolidaarisuudelle.
Hän sanoo, että optioiden kaltaisten saalistusmallien yleistyminen voi vakavasti uhata pohjoismaisten yhteiskuntien perussolidaarisuutta.

Tekniikan Akateemisten globalisaatio-seminaarissa puhunut Tuomioja paheksuu sitä, että suomalaisessa yrityskulttuurissa on yleistynyt osakkeenomistajan etua korostava ajattelu.

Erkki Tuomioja

-Optioiden kaltaisten uudentyyppisten saalistusmallien yleistyminen voi vakavasti uhata pohjoismaisten yhteiskuntien perussolidaarisuutta ja antaa kuoliniskun yhteisörakenteille, Tuomioja totesi.

Tuomioja toi esiin, kuinka kansainvälistyminen on tehnyt yritysten kansallisen säätelyn tehottomaksi ja sen kuinka suomalaistakin yrityselämää leimaa shareholder value -ajattelu eli osakkeenomistajan arvonnousuun tähtäävä toiminta.

Tuomiojan mukaan eurooppalainen ja aasialainen yrityskulttuuri on tähän asti vierastanut amerikkalaista osakkeenomistajan etua korostavaa ajattelua ja tähdentänyt myös muiden sidosryhmien kuin osakkeenomistajan merkitystä yritystoiminnassa. Ministerin mukaan tavallisten ihmisten kanssakäymisten periaatteet pitäisi saada ulotettua myös markkinoille ja muille taloudellisen toiminnan aloille.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.