Mainos

Eripuraa neuvottelutaktiikasta P-Korean johdossa

Pohjois-Korean siviili- ja sotilasviranomaiset ovat ilmeisesti eri linjoilla suhtautumisessaan mahdollisten rauhanneuvottelujen ehtoihin. Pohjois-Koreassa vierailleet viisi yhdysvaltalaista senaattoria kertoivat tänään, että erimielisyydet kävivät selkeästi ilmi pohjoiskorealaisten kanssa käydyissä keskusteluissa.

Senaattoriryhmän mukaan Pohjois-Korean sotilasjohto vaatii maahan ehdottomasti ruoka-apua ennen kuin rauhanneuvottelut Etelä-Korean kanssa aloitetaan. Siviiliviranomaiset näyttävät olevan asiassa joustavampia, mikä huolestuttaa asevoimien johtoa.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat ehdottaneet Pohjois-Korealle neljän osapuolen rauhanneuvotteluja, joihin myös Kiina osallistuisi. Mahdollisuutta neuvottelujen aloittamiseksi on jo tunnusteltu parissa virkamiestason tapaamisessa.

Etelä- ja Pohjois-Korean ovat muodollisesti edelleen sodassa keskenään vuosina 1950-53 käydyn sodan jäljiltä.

Taiwanilainen päivälehti kertoi tänään Taiwanin lähettäneen Pohjois-Koreaan 2 000 tonnia riisiä. Ruoka-apu laivattiin kohti Pohjois-Koreaa eilen. Kansainväliset avustusjärjestöt ovat varoittaneet laajan nälänhädän puhkeamisesta Pohjois-Koreassa, missä mm. tulvat ovat tuhonneet satoa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.