Mainos

Eripuraa EU-budjetista

EU-maiden budjettiministerit ja Euroopan parlamentti eivät päässeet viime yönä sopuun Kosovon jälleenrakentamisen rahoitusta koskevassa kiistassa, joka hankaloittaa unionin ensi vuoden budjetin hyväksymistä. Parlamentti haluaisi, että sodan raunioittamaa Kosovoa varten budjettiin osoitettaisiin uutta rahaa. Ministerineuvosto ei ole tähän valmis, vaan hoitaisi rahoituksen karsimalla muita menoja.

-Parlamentti ei sovintoehdotukseemme suostunut, vaan vaati rahoituskehyksen avaamista. Siihen me emme olleet valmiita. Tämän jälkeen parlamentin edustajat kävelivät ulos, totesi EU:n puheenjohtajamaan edustajana budjettineuvostoa johtanut toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes yöllä Brysselissä kokouksen jälkeen.

Ministerien sovintoehdotuksessa osa Kosovoon osoitettavasta 360 miljoonasta eurosta hoidettaisiin niin sanotun joustovälineen avulla, eikä pelkästään varoja uudelleen kohdentamalla. Ehdotus on edelleen voimassa, ja parlamentti voi sen vielä hyväksyä käsitellessään asiaa ensi viikolla. Siimes ei kuitenkaan jaksanut erityisemmin uskoa siihen, että parlamentti ehdotukseen tarttuisi. Parlamentti äänestää EU:n budjetista joulukuun puolivälissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.