Mainos

Erimielinen käräjätuomari: Syyllinen saattoi olla joku muukin

Käräjätuomari Mikael Illman olisi hylännyt Anneli Auerin syytteet Ulvilan surmasta. Hänen mukaansa tekijä on voinut olla Auer, "mutta yhtä hyvin tekijä on voinut olla ulkopuolinen henkilö".

Käräjäoikeuden enemmistö, laamanni Kari Laurén ja käräjätuomari Riikka Sandholm, katsoivat Auerin soittaman hätäpuhelun osoittavan, ettei paikalla ole ollut ulkopuolista hyökkääjää. Illmanin mielestä hätäpuhelun tekninen analyysi ei osoita tätä riittävän varmasti.

Päinvastoin kuin enemmistö, Illman katsoo, että ulkopuolinen tekijä olisi voinut surmata uhrin alle kymmenessä minuutissa, kuten Auerin versio tapahtumista edellyttäisi. Oikeuslääkäri piti tätä epätodennäköisenä.

Toisaalta Auer ei Illmanin mielestä olisi ehtinyt lavastaa surmaajaksi ulkopuolista hätäpuhelun ja ensimmäisen poliisipartion saapumisen välisenä aikana.

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama ymmärtää Illmaninkin näkemyksen.

– Ymmärrän oikein hyvin, että faktoja on voitu analysoida niin, etteivät ne tukeneet syytettä, Valkama sanoo puhelimitse Porista.

– Hän on pätevä ammattituomari. Kun ihmiset analysoivat tämmöisiä seikkoja, johtopäätökset ovat välillä erilaisia samoistakin asioista.

Katso Päivi Taljan raportti Turusta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.