Erilaiset äidit -perhe De Macsi Mayasi: Vaikea lapsuus ja rajut riidat mutkistavat lapsen odotusta

Erilaiset äidit -sarjan kuudennessa jaksossa maanantaina 14. lokakuuta AVAlla kuullaan perhe De Macsi Mayasin tarina. Ensimmäistä lastaan odottavalla pariskunnalla on raskas menneisyys, sillä Fadila on kasvanut perhekodissa ja Angolasta kotoisin oleva Lucas on entinen lapsisotilas. Kuinka vaikea lapsuus ja nuoruus vaikuttavat riitoihin helposti ajautuvan pariskunnan oman ensimmäisen lapsen odotukseen?

Kun lapsuus on ollut rankka, liittyy oman lapsen odotusaikaan valtavasti tunteita, jotka pulppuavat menneisyydestä. Tästä syystä Fadila De Macsi Mayasin, 19, ja Lucaksen, 23, parisuhde on kovilla Fadilan raskauden edetessä. Tilannetta ei helpota se, että Fadilan raskaus on ollut erityisen vaikea.

Sairaalasta on tullut tuttu paikka

Tulevalle äidille raskausaika on ollut kaikkea muuta kuin levollista. Syynä tähän on se, että Fadila on kärsinyt pahoinvoinnista, kivuista ja jatkuvista supistuksista. Fadila on joutunut jopa tiputukseen useamman kerran vaikean raskausajan vuoksi.

– En ole kuullut keneltäkään muulta kuin omalta äidiltäni, että jollakin olisi ollut yhtä vaikea raskaus kuin minulla. Jo ennen kuin raskaustesti näytti positiivista, minulla oli todella pahat vatsakivut, Fadila kertoo.

Useimmilla tulevilla äideillä raskauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen kivut ja pahoinvointi hellittävät. Fadilan kohdalla näin ei ole kuitenkaan tapahtunut.

– Pahimmillaan en ole pystynyt menemään edes ruokaa laittamaan tai menemään jääkaapille ilman, että oksennan, Fadila kertoo.

Jatkuva riitely rasittaa parisuhdetta

Fadilan raskausaikaa ovat varjostaneet jatkuvat riidat Lucaksen kanssa.

Voimakasluonteiset Fadila ja Lucas ovat raskauden edetessä ajautuneet jatkuvasti pahoihin riitoihin. Vaikeudet parisuhteessa ovat tehneet odotusajasta entistä raskaampaa.

– On Lucas yrittänyt olla ymmärtäväinen, mutta minusta on tuntunut, että en ole saanut Lucakselta tarpeeksi tukea raskauden aikana, Fadila toteaa.

Fadila uskoo, että jatkuva riitely johtuu siitä, että pariskunta ei ole käsitellyt menneisyydessä tapahtuneita asioita riittävästi.

– Riidat ovat lähteneet aivan mitättömistä jutuista. Kun taustalla on ollut paljon puhumattomia asioita, ovat todella pienetkin asiat johtaneet pahoihin riitoihin, Fadila kertoo.

Vanhemmuudelle on asetettu kovat odotukset

Vaikea lapsuus ja nuoruus vaikuttaa siihen, millaisen lapsuuden Fadila aikoo esikoiselleen tarjota. Tuleva äiti aikoo toimia monessa tilanteessa hyvin eri tavalla, kuin miten hänen vanhempansa ovat aikoinaan toimineet.

– Haluan, että lapseni saa ihan kaikessa enemmän kuin minä olen itse saanut, Fadila kertoo.

Fadila uskoo, että vakaat perusarvot auttavat häntä ja Lucasta tekemään tulevan lapsensa kohdalla oikeita valintoja.

– Minulle on tärkeää, että olen naimisissa uskovaisen miehen kanssa ja meidän perusarvomme ovat kohdallaan, Fadila toteaa.

Jakson perhe: Fadila ja Lucas De Macsi Mayasi

ERILAISET ÄIDIT AVAlla maanantaisin klo 21.

Lue myös:


Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit.

Katso edellinen jakso: Perhe Lancia

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja