Erikoinen väite: Miehet ovat naisia tyytymättömämpiä sängyssä

Tuoreen brittiselvityksen mukaan keski-ikäiset naiset ovat seksuaalisesti tyytyväisempiä, kuin heidän miespuoliset ikätoverinsa.

Keski-ikäiset naiset ovat vanhetessaan miehiä tyytyväisempiä seksielämäänsä. Tämä käy ilmi brittitutkimuksesta, jossa tutkittiin 1 000 heteroparin seksielämää. Jopa kolme neljäsosaa naisista kertoi olevansa tyytyväinen seksielämäänsä, kun miehistä vain puolet olivat tyytyväisiä. Tutkimuksen kohteena olivat 50–79-vuotiaat parit.

– Tutkimuksessa käy esiin mielenkiintoisia seikkoja. Seksuaalisen tyytyväisyyden taso näyttää olevan yhteydessä odotuksiin. Aviomiesten on helpompi tyydyttää brittivaimojaan myöhempinä vuosina, toteaa seksi- ja parisuhdeasiantuntija Mary Clegg.

Tutkimustuloksia perustellaan sillä, että naiset puhuvat kypsyessään tarpeistaan miehiä avoimemmin. Naiset osaavat pyytää haluamansa, kun miesten on hankalampi puhua naisille seksuaalisista unelmistaan.

Asiantuntijat varoittavat naisia olemaan ottamatta kumppanin kiinnostumattomuutta merkkinä hidastamisesta. Sen sijaan taustalla voi olla terveydentilasta liittyviä seurauksia. Asiantuntijat varoittelevat muun muassa kiveksiin liittyvistä ongelmista, jotka hidastavat seksielämää. Näistä asioista naiset eivät taas välttämättä ole tarpeeksi perillä.

– Meidän täytyy rikkoa hiljaisuus ja alkaa levittää tietoisuutta, jotta miesten ja heidän kumppaniensa ei tarvitse kärsiä hiljaisuudessa, tuumaa tohtori David Edwards.

Kolme vinkkiä miehille

Miehet voivat noudattaa kolmea vinkkiä saadakseen tyydyttävämmän suhteen:

1. Puhu enemmän. Koska naispuolisella kumppanillasi on oikeus pyytää mitä haluaa, miksi sinäkin et avaisi tarpeitasi? Hän saattaa sanoa, ettei häntä kiinnosta, mutta sitten voitte puhua yhdessä asioista, jotka voisivat kiinnostaa molempia. Muista myös puhua avoimesti terveydellisistä huolistasi.

2. Mieti asioita, jotka olisivat tyydyttäviä teille molemmille. Seksi on pitkälti mielentila. Jos petyt siitä, että kumppanisi ei suostu siihen yhteen asiaan josta pidät, voitte varmasti sopia jonkin muun asian, joka ei ole epämiellyttävää kummallekaan.

3. Ala viihtyä intiimiytesi kanssa. Keski-ikäiset naiset ovat alkaneet kukoistaa, sen jälkeen kun heidän elämänsä on käynyt läpi monet koettelemukset. He ovat viisaita eivätkä jännitä, he viihtyvät oman kehonsa ja intimiteettinsä kanssa – nauti sinäkin matkasta!

Lue myös:


AVA

Lähdteet:Daily MailCare2

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja