Mainos

Erikoinen safari suuntaa katsomaan miten rikkaat elävät Suomessa – "Idea ei ole keskittyä yksittäisiin ihmisiin"

11:00

Etelä-Suomen vasemmistonuoret järjestävät huomenna hieman tavallisesta poikkeavan safarimatkan, kun bussin nokka suuntaa kohti pääkaupunkiseudun vauraimpia asuinalueita. Kierros on herättänyt etukäteen paljon keskustelua.

– Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla on vaurauteen liittyviä alueellisia jakoja. Yritämme tehdä ihmisiä tietoisemmaksi ja keskustella niistä. Vastaavia on tehty myös toiseen suuntaan: on järjestetty kierroksia laitakaupungille ja muuta tällaista, jossa alemmissa tuloluokissa elävien ihmisten elämään (on tutustuttu), yksi matkan safarioppaista, Veikka Lehtinen kertoo MTV:n Huomenta Suomessa.

Bussi kurvaa huomenna Espoon Westendiin ja Helsingin Kulosaareen. Safarilla on tarkoituksena bongailla luksustaloja ja rikkaiden asuinalueita.

– Me haluamme nostaa keskustelua varallisuuseroista ja varallisuuden jakautumisesta yhteiskunnassa. Safarille ovat tervetulleita kaikki, bussin mitoitusten mukaan. Ei ole mitään ennakkovaatimuksia, kertoo Mia Haglund, joka toimii myös yhtenä safarioppaan.

Matkalle osallistuu seitsemän opasta, jotka pitävät puheenvuoroja. Puheenvuoroissa käsitellään esimerkiksi tuloeroja ja varallisuuden jakautumista yhteiskunnassa.

– Ideana ei ole keskittyä yksittäisiin ihmisiin, vaan postinumeroalueisiin ihan sen datan pohjalta, mitä meillä on saatavilla.

Haglundin mukaan safariajeluja on järjestetty myös eri maissa, kuten Ruotsissa.

Safariajelusta kertoi aiemmin HS.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja