Mainos

Erikoinen sääpäivä: Myräkkä toi vuoden toiseksi kovimmat ukkoset

Päivä on ollut tähän mennessä tämän vuoden toiseksi kovin salamapäivä. Sademäärät ovat olleet suuria. Tuuli on voimistunut iltaa kohden.

Trooppisen Henri-myrskyn jäänteet ovat tuoneet tänään Suomeen runsaita sateita ja myös ukkosia. Ilmatieteen laitoksen mukaan maasalamoita on paikannettu tähän mennessä yli 3000 ja tänään onkin ollut vuoden tähän asti toiseksi vilkkain salamapäivä. Edellä on vain 8. elokuuta, jolloin iski 6400 maasalamaa.

– Päivän sateessa oli yllättävän paljon kesäisen ukkosrintaman piirteitä, se ei muistuttanut syksyistä rintamasadetta, josta seuraa tasaisen harmaa, sateinen päivä. Syynä tähän oli se, että Suomeen pyrki lähes helteistä ilmamassaa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Moniin muihin vuosiin verrattuina tämän vuoden ukkospäivien salamamäärät ovat kuitenkin olleet pieniä. Ukkosia onkin tänä vuonna ollut kokonaisuudessaan erittäin vähän ja tulossa on mahdollisesti ennätysvuosi salamoiden vähyydessä.

Sademäärät ovat olleet tänään tähän mennessä suurimpia Lounais-Suomesta länsirannikkoa pitkin Lappiin asti ulottuvalla alueella. Ylivieskassa vettä on tullut 12 tunnissa lähes 50 millimetriä.

Lappeenrannassa on päästy tänään yli 20 asteen lämpötilaan. Viime yö oli poikkeuksellisen lämmin vuodenaikaan nähden, kun etelässä lämpötila oli alimmillaankin paikoin 15-16 asteessa.

Tuuli on voimistunut iltapäivän aikana. Suomenlahdella tuuli voi olla illalla myrskyisää. Myös Lapin tuntureilla on ollut myrskypuuskia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.